Auto's uitgebrand op oprit

Foto JVK
In de Bunderwijk in Dentergem brandden gisteren rond 11 uur twee auto's uit op een oprit. Marc Cornille kwam net thuis van een ritje naar het postkantoor toen hij de brandweer naar zijn woning zag rijden. "Onze BMW X3 en de Renault Twingo van mijn moeder stonden in lichterlaaie", zucht Cornille.

De eigenaar van de uitgebrande BMW was niet thuis toen de brand ontstond. Een voorbijganger merkte de brand op en waarschuwde de hulpdiensten. "Ik heb pech gehad, want ik was deze morgen thuis om te werken. Ik was even met de motor naar het postkantoor en het moet net toen gebeurd zijn. Ik begrijp niet hoe dit is kunnen gebeuren. Ik had de BMW die morgen nog gebruikt, maar hij stond al een tijdje stil. Ik ben vooral bezorgd over de schade bij de buren. Hun nieuwe carport is zwart geblakerd."

Schade

De brandweer van Aarsele had de handen vol om het vuur te bestrijden. "Niet alleen de twee auto's stonden in lichterlaaie, het vuur was overgesprongen op de carport van de buren en de woning van de slachtoffers stond ook op het punt vuur te vatten. We hebben nog snel de auto van de buren kunnen wegduwen. Die wagen is gelukkig weinig of niet beschadigd. Maar de twee auto's op de oprit zijn rijp voor de schroothoop", vertelt brandweercommandant Lieven Rijckaert. "Door de hitte zijn ook de regenpijpen gesmolten aan de woning, zijn verschillende vensters van de garage naast de oprit gebarsten en ook de zonnepanelen zijn beschadigd."


Volgens de brandweer gaat het om een accidentele brand. "De brand is gestart onder de BMW X3 en is daarna overgeslagen op de Renault Twingo. Als je de wagens ziet, zou je denken dat het omgekeerd was, want de Twingo is helemaal uitgebrand", besluit Rijckaert verder. (BDW)