15 maanden cel voor vrouw en ex op penitentiair verlof die ervandoor gaan met auto en bankkaart

De rechtbank in Kortrijk.
Alexander Haezebrouck De rechtbank in Kortrijk.
Een 49-jarige vrouw en haar ex-vriend zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden voor oplichting en informaticafraude. De vrouw ging er plots vandoor met de auto van haar vriend en zijn bankkaart, samen met haar ex.

De 49-jarige Christelle D. woonde samen met een nieuwe vriend toen haar ex even kwam inwonen. De 49-jarige vrouw en haar ex, die op penitentiair verlof was, gooiden het op een akkoordje. De man knipte zijn enkelband stuk en samen vertrokken ze met de auto van haar nieuwe vriend. Ze graaiden ook de bankkaart van het slachtoffer mee uit de portefeuille van zijn moeder die over zijn geldzaken waakte. De vrouw en haar criminele ex-vriend Gregory V. haalden in totaal zo’n 4.000 euro af. Ze probeerden ook 10.000 euro af te halen maar dat lukte niet doordat er een limiet op stond. De politie kon beiden arresteren nadat hun auto geregistreerd werd door een ANPR-camera in Antwerpen. Naast de gevangenisstraf moeten beiden ook nog een geldboete van 800 euro betalen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.