Zuiderse sfeer op Fiësta Aaghem

TWEEDAAGS FESTIVAL COMBINEERT MUZIEK, SLAPSTICK EN KINDERANIMATIE

De organisatoren stellen de negende editie van Fiësta Aaghem voor.
Foto Geert De Rycke De organisatoren stellen de negende editie van Fiësta Aaghem voor.
Rock, Fiësta4Kids en zuiderse muziekgroepen zijn de ingrediënten van de negende Fiësta Aaghem. Aan de sporthal aan de Ouburg belooft het komend weekend dan ook een zwoel feestje te worden. "We zochten opnieuw naar vernieuwende en spectaculaire acts", zegt voorzitter Dirk Maes.

Het zuiderse feest Fiësta Aaghem is ondertussen aan de negende editie toe, maar er zit nog lang geen sleet op de formule. "Ook dit jaar zochten en vonden we vernieuwende en spectaculaire acts", zegt voorzitter Dirk Maes. "We willen veel variatie brengen, dingen die ons publiek de voorbije jaren nog niet zag. Het feest moet groter dan ooit worden. Ons festival vindt plaats op 11 juli, maar er is dat weekend geen concurrentie. Het belooft dus een voltreffer te worden hier in Oudegem."


Onder Fiësta Aaghem gaan eigenlijk drie festivals schuil: Affligem on stage, Fiësta4Kids en Fiësta Aaghem zelf. De Affligem on Stage wordt dit jaar nog verder uitgebouwd. Naast kwalitatieve rockgroepen van eigen bodem is er nu ook film. Er wordt kunst tentoongesteld en je kan er kortfilms bekijken. Met een hippe foodtruck erbij is een heuse zomerse rockhappening op vrijdagavond gegarandeerd.

Buena Vista Social Club

Zaterdag krijgt de Fiësta4Kids extra impulsen met nieuwe activiteiten zoals ponyritjes, een penaltytornooi en een grappige fotostand. Klassiekers zijn pinata en verteltheater. "Bovendien zorgen we dit jaar voor een betere overgang tussen de kinderanimatie en de optredens voor volwassenen", zegt Maes. "Red The Cat is daarvoor perfect: een brandweerman die een acht meter hoge constructie beklimt om een kat te redden, vol slapstick en stuntwerk."


't Klein Vertier steekt daarna van wal met danseressen en een zeskoppige band. Roots brengt vervolgens muzikale verhalen van popfolk. De Buena Vista Social Club Tribute Band is een hommage aan de Cubaanse son, voorloper van de salsa, uit de jaren zestig. The Vicious kan dan weer bogen op tien jaar feestervaring met de beste partymuziek. Dj Bubbles laat het feest vervolgens verder duren tot in de vroege uurtjes.

Sporthal

Fiësta Aaghem vindt plaats op vrijdag 10 juli vanaf 19 uur en zaterdag 11 juli vanaf 15 uur op de terreinen van de sporthal van Oudegem aan de Ouburg. "Enkele jaren geleden verlieten we de gemeenteschool van Oudegem. Ze werd te klein voor ons succesvol festival", zegt woordvoerder Tom Bogman. "Een alternatief vonden we aan de sporthal aan de Ouburg. Hier hebben we zelfs nog ruimte om te groeien." Vrijdagavond is de toegang gratis. Tickets voor zaterdag kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Meer informatie is te vinden op www.tpyl.be.