Zuiders feestje aan sporthal

FIËSTA AAGHEM MIKT OPNIEUW OP 1.500 BEZOEKERS

De organisatoren van Fiësta Aaghem zijn er helemaal klaar voor.
Foto Goossens De organisatoren van Fiësta Aaghem zijn er helemaal klaar voor.
Fiësta Aaghem mikt op 1.500 bezoekers. Op 11 en 12 juli wordt de site aan de sporthal van Oudegem opnieuw omgetoverd tot een zomers festivaldorp. "We zien het graag gebeuren, maar we blijven er wel over waken dat dit niet over onze hoofden groeit", zegt de organiserende vereniging 't Pÿl.

"Tot 2013 streek ons zuiders festival neer op de binnenkoer van de gemeenteschool", zegt woordvoerder Tom Bogman. "Namen als Brahim en Kid Coco Jr. stonden al op ons podium en Fiësta Aaghem werd steeds groter. Uiteindelijk werd de gemeenteschool te klein en moesten we uitwijken." Vorig jaar vond het festival voor het eerst plaats op de site aan de sporthal van Oudegem. "Logistiek en organisatorisch was dat een immense uitdaging", zegt Bogman. "Alle ervaring en knowhow om Fiësta Aaghem te organiseren viel immers weg en we startten met een wit blad om een volwaardig festival uit te bouwen. Maar dat is ons wel degelijk gelukt. We mochten 1.500 bezoekers verwelkomen."


Verwacht wordt dat er de komende zomer nog meer bezoekers van Fiësta Aaghem zullen genieten. "Ondertussen geniet ons evenement ruime regionale uitstraling", zegt kersvers voorzitter Dirk Maes. "De locatie aan de sporthal is perfect en de vele bezoekers bezorgen ons een pak mond-aan-mondreclame. Wie er al bij was, komt terug en brengt extra volk mee. We zien het graag gebeuren, maar we blijven er wel over waken dat dit niet over onze hoofden groeit."

Vrijwilligers

Het festivalterrein telt een eettent met zitplaats voor vierhonderd personen, een festivaltent met hoofdpodium en zijpodium. Voor jongeren is er een ruimte ingericht in het jeugdhuis en de organisatoren bouwen een backstage voor de artiesten, een vipdorp voor sponsors en een secretariaat voor medewerkers. "De site wordt volledig afgesloten tot een gezellig en zomers festivaldorp", klinkt het.


Een vijftiental personen van de Oudegemse vereniging 't Pÿl bereiden Fiësta Aaghem voor. De avond zelf zijn nog eens een zestigtal extra vrijwilligers in de weer. Na een voorzitterswissel ligt de lat overigens nog hoger om er opnieuw een succes van te maken", klinkt het. "We hebben alvast een prachtige affiche uitgewerkt." Fiësta Aaghem start op vrijdagavond 11 juli en biedt dan een podium aan lokaal talent. Op het podium staan Zuperking, Hidden en The Black Band. Op zaterdagnamiddag 12 juli staan de kinderen centraal. Er is dan een kinderdisco in samenwerking met de Speelplaneet. Kinderen kunnen zich ook een gek kapsel laten aanmeten, zich uitleven op springkastelen of piñata's te lijf gaan. Om 18 uur worden de barbecues aangestoken en is er tijd voor het poppenspel en verteltheater van de Blauwe Schavuit, de sambaband Coco Rolada en de Sky Fire Soundsystem met reggae uit Jamaica. Op het podium die avond staan Folie Douce, The Skadillacs en Level Six. Dj Bubbels sluit af met een fuif.