Zoon Greta D. blijft nog maand langer opgesloten in psychiatrische afdeling van gevangenis

C.B. zit in de cel op verdenking van doodslag op zijn moeder.
RV C.B. zit in de cel op verdenking van doodslag op zijn moeder.
C.B. (49), de zoon van Greta D. die in de cel zit op verdenking van doodslag, blijft nog een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer vrijdagochtend beslist en wordt bevestigd door zijn advocaat Jan Van Landschoot. De zoon gaf zijn moeder een slag in het gezicht nadat ze voor de zoveelste keer zijn hulp vroeg. Door haar slechte gezondheid werd deze slag haar fataal. 

C. verblijft op dit moment in de psychiatrische afdeling van de gevangenis, waar de behandeling zal worden opgestart. Vrijdagochtend werd zijn aanhouding verlengd. “Dat is ook wat we verwacht hadden", zegt zijn advocaat Jan Van Landschoot. “Hij zit in de psychiatrische afdeling en de behandeling zal worden opgestart, daarna gaan we het verder kunnen bekijken. Op dit moment is het nog te vroeg om veel te zeggen over het dossier. De nodige opdrachten zijn gegeven en dat is belangrijk. We hopen natuurlijk op een correcte afloop", zegt Van Landschoot. 

Volgende maand moet de man opnieuw verschijnen voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.