Zomer start met vier dagen muziek

STAD GEEFT AFTRAP VOOR ZOMER VOL EVENEMENTEN

Op de Grote Markt zijn werklui in de weer om het centraal podium op te bouwen.
Foto GDR Op de Grote Markt zijn werklui in de weer om het centraal podium op te bouwen.
Dendermonde trekt de zomer op gang. Dat gebeurt met een vierdaags muziekfestival. "Het moet een topweekend worden met vier dagen vol topacts", klinkt het. Daarmee houdt de stad vast aan haar concept 'Dendermonde Viert', nu voor het derde jaar op rij.

De eerste donderdag van de zomervakantie, dat is in de Ros Beiaardstrad traditiegetrouw het moment om de zomer en bijhorende animatie in de binnenstad op gang te trappen. Ook nu kiest de stad opnieuw voor een eigen organisatie. "We wisten in het verleden altijd succes te boeken met festivals die we zelf organiseerden", zegt Patrick Segers, hoofd van de dienst Toerisme en Stadspromotie. "Net daarom houden we daar ook nu aan vast. Het wordt zelfs een vierdaags muziekfestival, met een mix van allerlei muziekgenres en van lokaal muzikaal talent en grote gevestigde namen. Zo zijn we zeker dat iedereen aan zijn trekken zal komen. We hebben er bewust voor gekozen om elke festivalavond in een bepaald thema te laten doorgaan."


Gisteren heerste dan ook al een grote bedrijvigheid op de Grote Markt. Werklui waren er in de weer om het marktplein om te bouwen tot festivalzone, met onder andere een groot centraal podium. Zes Schlager-artiesten mogen daar vanavond de spits afbijten. Dendermonde pakt immers uit met een heuse Schlager-avond. "Ambiance voor jong en oud", zegt Segers. "Het is de eerste keer dat we hiervoor kiezen, maar we zijn wel zeker dat de artiesten de markt in rep en roer gaan zetten."

Zomer vol evenementen

"Op vrijdag gaan we bovendien voor een originele invalshoek, en voor een jonger feestpubliek", zegt Segers. "Dit wordt een avond vol girl power, met liefst vijf vrouwelijke DJ's op rij. DJ's Lola Jones, Lisa Smolders, Zorhra en het duo 2Empress, toch niet van de minste." Zaterdag 8 juli wordt een op en top pop-avond. Dan treden Groove FM, Tom Dice en the Dinky Toys XXL op.


"Deze laatste zijn aan een reünie-tournee bezig en komen zelfs met een bezetting van liefst zeventien muzikanten langs", weet Segers. "Ze brengen hun klassiekers en nieuwe nummers." De afsluitende festivaldag wordt niet alleen een gezellige gezinsnamiddag, het programma staat ook in het teken van de viering van de Vlaamse Feestdag. Daarop zal een toespraak van burgemeester Buyse niet ontbreken. Voor de rest wordt de kaart van plezier voor gezinnen getrokken, met optredens van De Bende, Bandits en De Grietjes. 'Dendermonde Viert' is evenwel nog maar het begin van wat weer een goed gevulde zomer moet worden. De stad houdt daarbij vast aan vaste waarden, zoals de 'Zomerse Terrasjesavonden' op de Grote Markt. Zeven op rij zijn het er deze keer, met telkens andere muzikale en visuele animatie. "Onze terrasanimatie is ondertussen een begrip tot ver buiten Dendermonde", zegt Segers. "We houden ook deze zomer die eer hoog. Voorts biedt de vakantie in Dendermonde zoek- en speurtochten, koetsrondritten, orgelconcerten en meer." Alle info is te vinden op www.dendermonde.be.