Zeven maanden rijverbod nadat dronken bestuurder te snel rijdt en intrekking rijbewijs negeert

Politierechter Peter D’Hondt.
Geert De Rycke Politierechter Peter D’Hondt.
Bram V. moest zich dinsdagochtend voor de rechtbank in Dendermonde verantwoorden voor gevaarlijk rijgedrag en het sturen onder invloed van alcohol. Hij reed aan snelheden rond de 100 kilometer per uur in Dendermonde toen hij opgemerkt werd door de verbalisanten. 

Zij konden V. staande houden en onderwierpen hem aan een alcoholtest die positief werd bevonden. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken en de man mocht niet meer sturen, maar legde dit toch naast zich neer. Hij kroop opnieuw achter het stuur en werd opnieuw betrapt door de politie. 

De man was ook niet aan zijn proefstuk toe en werd in het verleden al twee maal betrapt op dronken rijden. Politierechter Peter D’Hondt veroordeelde de man tot een boete van 5.500 euro en een rijverbod van zeven maanden. Bovendien zal hij alle examens opnieuw moeten afleggen, alvorens hij weer achter het stuur kan kruipen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.