Zakenpartner Tanja Dexters krijgt pas na 152ste (!) keer voor rechtbank celstraf: “Dit bewijst het failliet van de verkeershandhaving”

Politierechter Peter D'hondt veroordeelde Atilla Usul vandaag tot twee jaar cel en een dubbel levenslang rijverbod.
Dieter Bacquaert/PhotoNews Politierechter Peter D'hondt veroordeelde Atilla Usul vandaag tot twee jaar cel en een dubbel levenslang rijverbod.
In Dendermonde verscheen Atilla Usul, de zakenpartner van Tanja Dexters in de Flamingobar in Antwerpen, vrijdag voor de 152ste keer voor een rechtbank. De Antwerpenaar rijgt de veroordelingen aan elkaar. Hij stond al meerdere keren voor de correctionele rechtbank terecht en verscheen al voor de politierechtbanken in Brugge, Antwerpen en nu dus ook Dendermonde. Politierechter Peter D’hondt gaf de man een gevangenisstraf van twee jaar.

De man werd al 17 keer veroordeeld voor sturen ondanks verval van zijn rijbewijs. Met een strafblad van 28 pagina’s heeft de man nog geen dag in de cel moeten zitten. Pas op pagina 22 kreeg de man voor het eerst een celstraf van drie maanden met uitstel. Nadien kreeg hij nog eens een celstraf, maar die mocht hij uitzitten met een enkelband. 

Politierechter Peter D’hondt viel bijna van zijn stoel bij het horen van de feiten. “Ik moet mijn collega Peter Vandamme uit Brugge bijtreden”, klinkt het. “Dit bewijst het failliet van de verkeershandhaving", aldus D’hondt. Ook de advocaat van de beklaagde zag in dat hij D’hondt nog maar weinig inschikkelijkheid kon vragen.

Levenslang rijverbod

Atilla Usul werd opnieuw betrapt achter het stuur terwijl hij een levenslang rijverbod had. Politierechter Peter D'hondt maakte komaf met de fratsen van de man en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van twee jaar, een boete van 32.000 euro en twee maal een levenslang rijverbod. 

Usul werd in 2017 nog opgepakt op verdenking van grootschalige witwaspraktijken. Hij zou honderdduizenden euro’s versluisd hebben naar Turkije vanuit zijn verschillende vennootschappen en horecazaken. Ook heeft hij er al minstens 22 faillissementen opzitten en stond al een tijdje onder elektronisch toezicht met een enkelband. Begin dit jaar werd hij nog vrijgesproken voor bedreiging en vernieling van eigendom van een strandbar in Stekene.

Bekijk ook: Politierechter Peter Vandamme haalt hard uit naar strafuitvoering: “Mysterie hoe iemand met zo’n strafblad op vrije voeten was”
136 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Mignolet

  Juridisch klopt dit niet , hij kan nog steeds in beroep gaan dus hij heeft maar 151 veroordelingen achter zijn naam. Het beste bewijs dat rechter Peter D'hondt niets maar dan niets betekent voor de verkeersveiligheid. Hij heeft van in het begin strenge straffen uitgesproken omdat enkel en alleen mediageil is.

 • Christophe Moser

  Ik vind dat die man een klacht moet indienen omdat ze hem de indruk hebben gegeven dat hij niet echt iets strafbaars deed...

 • Fons Casteels

  Politierechters hebben een heel gemakkelijke oplossing om ervoor te zorgen dat veroordeelden naar de cel moeten: ze kunnen "onmiddellijke aanhouding" bevelen. Maat dat betekent dat politierechters hun vonnis snel op papier moeten zetten - zodat de veroordeelden in beroep kunnen gaan. En dat komt vaak ongelegen voor rechters, met al die familiefeestjes en recepties en diners en barbecues enz.

 • Frank Brackx

  Aan de strafmaat weet je al hoe laat het is hier in Belgie: 2 x levenslang rijverbod....heeft die twee levens misschien. Wss ook weer wet Lejeune, levenslang rijverbod is misschien 30 jaar, dus effectief 10 jaar. Met te verdubbelen maak hij er wss 20 jaar van, nog altijd verre van levenslang. Ze zouden beter iedere keer zijn wagen verbeurd verklaren als hij gesnapt wordt te rijden zonder rijbewijs, enige die zal helpen.

 • Jean-Marc Carton

  tanja'tje zal haar connecties wel aanspreken, een paar weken geleden de meneer met de porche en nu deze, ze bevindt zich in de goede kringen!!!