Werkstraf na valse aangifte van verkrachting

Copyright : Geert De Rycke
Nathalie V. (29) uit Merksem moet van de Dendermondse rechter een werkstraf van tachtig uur uitvoeren. Die straf kreeg ze omdat ze een man vals beschuldigde van verkrachting. Voert ze de werkstraf niet uit, dan vliegt de vrouw acht maanden in de gevangenis. Ze moet ook een effectieve boete van 400 euro betalen.

V. diende twee jaar geleden klacht in bij de politie omdat ze beweerde verkracht te zijn geweest. Ze legde heel gedetailleerde verklaringen over het voorval af. Het onderzoek dat volgde, toonde echter aan dat de vrouw niet verkracht was. De vermeende dader, die altijd alles ontkend had, bleek ook effectief onschuldig. V. bleek het hele verhaal verzonnen te hebben en gaf dat tenslotte ook zelf toe. "Ik heb fout gehandeld, mijn excuses", klonk het.

Het parket tilde zwaar aan de feiten en bracht de vrouw voor de rechtbank. "Een hele procedure werd in gang gezet en in het onderzoek werden kosten noch moeite gespaard", haalde de openbaar aanklager tijdens het proces uit. "Medische controles kostten 1.500 euro, bloedstalen nog eens 1.000 euro en dan zijn er nog de vele uren politiewerk geweest. Om dan te concluderen dat er nooit van verkrachting sprake is geweest. Een valse aangifte kan niet door de beugel."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.