Werken aan Ooibrug lopen vertraging op

Copyright : Geert De Rycke
De werken op de Gentsesteenweg ter hoogte van de Ooibrug lopen vertraging op. Normaal gezien zou de aannemer er klaar moeten zijn op vrijdag. Die deadline is verschoven naar maandag.

Er vinden sinds 6 februari herstellingswerken plaats aan een lek aan de waterleiding van TMVW aan de voet van de Ooibrug, kant Dendermonde. Al weken stroomde er water vanonder het middeneiland over het rijvak komende van Appels richting Dendermonde. Verwacht werd dat de dringende herstellingen, die toch voor flink wat verkeershinder zorgen, tegen vrijdag 8 februari achter de rug zouden zijn.

Dat blijkt nu niet het geval. De aannemer kan vrijdag pas asfalt gieten. Dat moet op zaterdag en zondag eerst nog uitharden vooraleer de weg weer open gesteld kan worden. Normaal gezien zal de signalisatie maandagochtend om 6 uur weggehaald worden.

Zolang de werken duren, blijft het rijvak richting Dendermonde afgesloten voor het verkeer. Chauffeurs moeten aan de werfzone beurtelings over één rijvak passeren. Dat wordt geregeld aan de hand van tijdelijke verkeerslichten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.