Vredesbeiaard krijgt 13 nieuwe Vredesklokken

Lorenz Meulebroek bezig met de klokken richting toren te hijsen.
Geert De Rycke Lorenz Meulebroek bezig met de klokken richting toren te hijsen.
Maandag werden de vredesklokken van de Vredesbeiaard in de 25 meter hoge kerktoren gehesen. Op 11 november zullen ze plechtig ingespeeld worden.

Eerst werd een nieuwe klokkenstoel, bestaande uit staal en hout, naar boven getakeld. Dit gebeurde door de Koster-organist, Lorenz Meulebroek. Nadien werd er een speciaal ontworpen klokkenstoel, gemaakt door de firma Clock-o-matic NV uit Holsbeek, met de daarbij horende eerste dertien beiaardklokken naar boven gehesen.

De gespecialiseerde firma uit Holsbeek is als Belgisch bedrijf echte wereldtop inzake klokken en beiaardinstallaties. Zij zullen deze week instaan voor de verdere installatie en afregeling van de klokken.

Geert De Rycke

De huidige drie grote kerkklokken in de toren krijgen het gezelschap van de dertien eerste vredesklokken. Tijdens de plechtigheid ‘Vier Vrede’ op 11 november zullen de klokken worden ingespeeld. Ook zal dan de grootste veertiende klok worden onthuld en plechtig gewijd door deken Jo Mattheys. De week na 11 november zal de nieuwe klok worden toegevoegd aan de Vredesbeiaard in de toren.

 Emiel Vervaet, medewerker parochie, kwam handje helpen.
Geert De Rycke Emiel Vervaet, medewerker parochie, kwam handje helpen.
Lorenz Meulebroek  op de plaats waar de vredesklokken uiteindelijk zullen hangen.
Geert De Rycke Lorenz Meulebroek op de plaats waar de vredesklokken uiteindelijk zullen hangen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.