Vrachtwagenchauffeur in beroep vrijgesproken voor dodelijk ongeval

Het ongeval gebeurde in 2015 op de Sint-Gillislaan. Marcel D.S. werd nu in beroep over de hele lijn vrijgesproken voor de aanrijding.
Geert De Rycke Het ongeval gebeurde in 2015 op de Sint-Gillislaan. Marcel D.S. werd nu in beroep over de hele lijn vrijgesproken voor de aanrijding.
Vrachtwagenchauffeur Marcel D.S. uit Baasrode is in beroep volledig vrijgesproken voor het dodelijk ongeval dat hij zou veroorzaakt hebben op 12 december 2015. Fietsster Hilde De Vriendt (64) uit Lebbeke kwam er toen om het leven nadat ze op de Sint-Gillislaan met haar elektrische fiets in aanrijding kwam met de truck.

Het dodelijke ongeval gebeurde op de Sint-Gillislaan, ter hoogte van restaurant Cleophas waar het fietspad plots eindigt. De vrouw kwam met haar elektrische fiets van de brug gereden op het moment dat ook Marcel D.S. er met zijn vrachtwagen passeerde. Toen de vrouw de rijbaan opreed, kwam ze onder de wielen van de vrachtwagen terecht en overleed ter plaatse. 

In eerste aanleg kreeg D.S. nog een celstraf van drie maanden met uitstel en een geldboete van 4.200 euro, waarvan meer dan de helft met uitstel, en een rijverbod van zes maanden, ook met de helft uitstel. De advocaat van de beklaagde, Philippe Ghysbrecht, besloot samen met zijn cliënt in beroep te gaan tegen de straf en kreeg hierbij gelijk. “Mijn cliënt werd over de hele lijn vrijgesproken in het vonnis en treft geen schuld aan de dodelijk aanrijding, wat zeer belangrijk is voor hem”, aldus de raadsman. “De vrouw was de elektrische fiets nog niet machtig en kon niet meer tijdig stoppen. Als de vrouw achter de vrachtwagen was gebleven, was dit jammerlijke ongeval niet gebeurd.”

De advocaat is tevreden met dit vonnis, zeker omdat er in het verleden verschillende zaken werden bijgehaald die niet correct waren. “Zo werd er gesproken over alcoholintoxicatie, maar de gemeten waarde was slechts 0,07 promille en werd daarna zelfs herleid tot nul”, aldus Ghysbrecht. “Ook de zaken over de tachograaf die er nadien bijgehaald werden, waren niet correct en ook helemaal niet van toepassing. Het Openbaar Ministerie heeft vreemde zaken voorgelegd om mijn cliënt te kunnen veroordelen.” 

Philippe Ghysbrecht en D.S. zijn bijzonder opgelucht dat de zaak eindelijk van de baan is. “Het recht heeft zijn werk gedaan en het is nu duidelijk dat mijn cliënt geen schuld treft aan dit ongeval.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.