Voetballer Jordan Lukaku in beroep vrijgesproken voor snelheidsovertreding wegens verjaring

Jordan werd vrijgesproken voor de feiten op 7 maart 2016.
Photo News Jordan werd vrijgesproken voor de feiten op 7 maart 2016.
Jordan Lukaku is maandagochtend in de rechtbank van Dendermonde vrijgesproken voor de feiten van 7 maart 2016. Die bleken verjaard te zijn waardoor de voetballer dus geen straf meer kan opgelegd worden. Dat wil zeggen dat hij voor deze feiten vrijuit gaat. De andere veroordelingen blijven wel geldig. 

De feiten dateren van 7 maart 2016 in Erpe-Mere op de E40. De Rode Duivel had toen 134 kilometer per uur gereden in plaats van de toegestane 120 kilometer per uur. Veel erger was echter dat de man op dat moment een rijverbod had en dus helemaal niet achter het stuur mocht kruipen. 

Lukaku hield ook altijd vol dat hij niet achter het stuur zat op het moment van de feiten, maar dat iemand anders reed. Hij kreeg in eerste aanleg voor deze feiten een boete van 4.400 euro, zes maanden rijverbod en alle examens. Deze straf vervalt dus nu omdat de feiten verjaard zijn, waardoor hij niet meer kan veroordeeld worden.  

De andere strafzaken blijven echter gewoon op zijn strafblad staan en zal hij nog steeds voor moeten opdraaien. Noch Lukaku noch zijn advocaat waren aanwezig in de rechtbank. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Meeus

  Het gerecht is gekromt.

 • Cynthia De pannemaeker

  Rechters uit hun functie ontzetten en advocaten ook!!!! Hier in België stinkt het recht zoals nergens anders!!!

 • Johan Billiet

  Dus justitie heeft meer dan 3 en een half jaar nodig om in een eigenlijk niet gecompliceerde zaak "recht" te spreken...Prachtig en voorbeeldig "werk"...Waarvoor hebben we die prutsers eigenlijk nog nodig..??

 • P-J Boem

  Hoe kan dit mogelijk zijn ? Deze rechter moeten ze in de bak steken . Die vent/vrouw is zeer onbekwaam om op de rechtbank te zetelen . Al die paljassen zouden direct ontslagen moeten worden . Met geld koopt men rechten/krieken .

 • willems michel

  Rechter zal een fervent supporter zijn van Lazio. Hoe kan hij 3 jaar rondlopen zonder voor een rechter te komen ?