Vijfbunderstraat weer afgesloten

Vanaf maandag 10 september zijn de Vijfbunderstraat en de Oude Molenstraat in Grembergen weer afgesloten voor het verkeer. Aanleiding zijn de werken van nutsmaatschappijen in de Hamsesteenweg, als voorbereiding van een volledige heraanleg van deze straat in het kader van wegen- en rioleringswerken. Die starten in oktober.
Foto Geert De Rycke

De werken aan de nutsleiding begonnen op 3 september en daarvoor moesten de Vijfbunderstraat en de Oude Molenstraat afgesloten worden. Naar aanleiding van het kermisweekend in Grembergen en de daarbij horende wegomleggingen door allerlei activiteiten, werden de twee straten echter voor een paar dagen weer opengesteld. Als maandag het kermisweekend gepasseerd is, gaan ze weer dicht. Enkel plaatselijk verkeer mag door. De Hamsesteenweg krijgt een heraanleg tussen de Gaverstraat en de Zogsebaan. Naast nieuwe, gescheiden riolering, krijgt het tracé brede fietspaden aan beide zijden van de straat. Die zullen verhoogd en volledig vrij van de rijweg liggen. Naast een volledig vernieuwde rijweg krijgt ook een nieuw voetpad plaats. Het kruispunt van de Hamsesteenweg met de Zogsebaan, Vijfbunderstraat en Oude Molenstraat wordt een grote rotonde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.