VIDEO. Pakkend eerbetoon en afscheid van brandweercommandant Mario De Neef (54)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Geert De Rycke
Geert De Rycke
In de kerk van Grembergen is zaterdagochtend afscheid genomen van brandweercommandant Mario De Neef (54). De kapitein, lid van brandweerzone Oost, overleed vorige week na een korte strijd tegen longkanker bij hem thuis. 
Geert De Rycke

Mario was jaren geleden degene die de eenheidsvorming van de Zone Oost in gang heeft gezet. Hij was sindsdien ook zonecoördinator. Alle brandweerkorpsen van de zone stuurden zaterdagochtend een delegatie naar Grembergen om op een passende manier afscheid te nemen van hun collega en kameraad. Ook van de naburige zones kwamen enkele brandweermannen samen om afscheid te nemen van de brandweerman. Er kwam heel wat volk afgezakt naar de kerk om Mario een laatste groet te brengen. 

Geert De Rycke

Bij het binnenkomen en verlaten van de kerk werd een erehaag gevormd. Ook de last post werd gespeeld. Tijdens de plechtigheid laaiden de emoties hoog op, verschillende brandweermannen hadden het moeilijk met het afscheid van Mario. 

Geert De RyckeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.