Veldeman trots op nieuwbouw

NOG 1,8 HECTARE VRIJ OP UITBREIDING INDUSTRIETERREIN HOOGVELD

De broers Veldeman tonen trots hun nieuwe bedrijfsruimtes.
Foto Goossens De broers Veldeman tonen trots hun nieuwe bedrijfsruimtes.
Het afwerkingsbedrijf Veldeman huist voortaan op de uitbreiding van het in-dustrieterrein Hoogveld langs de N41. De nieuwbouw is meteen ook het visitekaartje van het groeiende bedrijf. "Nu kunnen klanten in ons eigen bedrijfsgebouw zien wat ons personeel allemaal kan realiseren."

Het afwerkingsbedrijf Veldeman van de broers Gert, Stijn, Stefaan en Toon Veldeman huist voortaan op de uitbreiding van het nieuwe industrieterrein Hoogveld langs de N41. Op een terrein van 6.750 vierkante meter werd een nieuwbouw van 3.000 vierkante meter neergepoot. "Het bedrijf, dat aan de Vriesenrot gevestigd was, is de voorbije jaren enorm gegroeid", zegt Gert. "De locatie werd te klein en een verhuis drong zich op. Het ontbrak er ons zowel aan magazijn- als kantoorruimte. Bovendien was het onze droom om de schildersafdeling en de schrijnwerkerij samen te voegen op één centrale plaats. De uitbreiding van het industrieterrein Hoogveld, langs de N41, bood ons een unieke kans."


De werken aan de nieuwbouw namen twee jaar in beslag. "Het laatste half jaar was vooral ons eigen personeel aan het werk", klinkt het. "Onze eigen schrijnwerkerij maakte alle meubilair voor de kantoren op maat. Tot nu toe hadden we geen showroom om ons werk te tonen. Nu kunnen klanten in ons eigen bedrijfsgebouw zien wat ons personeel allemaal kan realiseren. De reacties zijn alvast erg positief." De nieuwbouw heeft grote glaspartijen. Vanop de Vlassenhout is er zicht op zowel het gelijkvloers als op de verdieping. "Voor het personeel is het hier alvast veel aangenamer werken", zegt Gert. "Alles is nieuw, voldoet aan alle strenge normen op vlak van milieu en dergelijke. Voor de brandveiligheid kregen we zelfs felicitaties van de verzekeraar."


De bvba Veldeman stelt in Dendermonde momenteel 75 personeelsleden te werk, maar er zijn nog afdelingen elders in Vlaanderen. De broers, die bekend staan als de Vier Heemskinderen van de Ros Beiaardommegang in 1990, zijn er fier op dat ze de zaak van hun vader voorzetten. "Het bedrijf werd ooit opgestart door grootvader als een eenmanszaak in schilderwerken en vloerbekleding", vertelt Gert. "In 1975 nam vader de zaak over, vanuit de Kapittelstraat in Dendermonde. Het bedrijf kende een flinke groei en uiteindelijk stapten alle zonen in de zaak. De firma breidde nog uit met een schrijnwerkerij en totaalprojecten in afwerking." Bij de opening van het nieuwe gebouw aan Vlassenhout mochten leveranciers en klanten een vrije bijdrage schenken voor het goede doel. Dat heeft 7.000 euro opgebracht voor het Kinderkankerfonds.

Nog 1,8 hectare vrij

Naast bvba Veldeman Aannemingen vestigden ook transportbedrijf Macharis en transportbedrijf Kris De Leenheer zich op de uitbreiding van het industrieterrein. Ook Sanders Parts, momenteel gehuisvest op kmo-zone D'Helst in Lebbeke, verhuizen naar het Hoogveld J. Zij verdelen vrachtwagenonderdelen en stellen 21 personen te werk. Ook Rental Pumps komt naar Hoogveld J. De huidige locatie op Killeweg in Dendermonde is te klein en bovendien zonevreemd. Bij de verhuurder van zware industriële pompen werken momenteel twaalf personen, maar dat aantal zou na de verhuis stijgen tot twintig. Nog 1,8 hectare industrieterrein schiet er over om ingevuld te raken.