Uitgebreide whiskybar bekoort folkliefhebbers

Kurt Van Geert uit Denderbelle en zijn zoon zakten af naar het folkfestival 'Meire Morough' om er te proeven van de 120 verschillende soorten whisky.
Copyright : Geert De Rycke Kurt Van Geert uit Denderbelle en zijn zoon zakten af naar het folkfestival 'Meire Morough' om er te proeven van de 120 verschillende soorten whisky.

Het Folkfestival Meire Morough heeft vrijdag en zaterdag duizenden bezoekers naar het terrein aan de Kalendijk gelokt. Op het programma stonden traditionele Highland Games. Daar kon jong en oud lopen met een balk hout of een ton met gewichten zo lang mogelijk omhoog houden. Daarnaast was er een vogelshow met tal van roofdieren.


Voor het eerst was er een whisky-bar met maar liefst 120 verschillende soorten. Kurt Van Geert zakte met zijn zoon en zijn vrouw van Denderbelle af naar het festival om er te komen proeven. "Ik ben eigenlijk nog maar een jaar bezig met whisky, vorig jaar waren we voor de eerste maal hier, maar nu is het aanbod veel uitgebreider. Een echte voorkeur heb ik niet, ik vind het leuk om eens af te wisselen in de vele smaken die er zijn," aldus Kurt. In de tent zelf vonden de hele namiddag optredens plaats van enkele folkgroepen.


De organisatie blikt terug op een goede editie. "Wij zijn heel erg tevreden met de opkomst. De tent zat twee dagen afgeladen vol en we kregen alleen maar goede reacties. Ik ben een heel tevreden man en kijk al uit naar de editie van volgend jaar," aldus Stijn Moonen. (KBD)