Tweede overval in jaar tijd: uitbaters nachtwinkel jagen overvaller weg met baseballknuppel

De uitbaters zijn geschrokken, maar laten zich niet tegenhouden.
Koen Baten De uitbaters zijn geschrokken, maar laten zich niet tegenhouden.
Sukhbinder Kaur en Manjit Singh, uitbaters van de nachtwinkel op de Oudegemse Baan in Oudegem zijn er in geslaagd om een overvaller zonder buit weg te jagen. De vrouw nam een baseballknuppel om hem schrik aan te jagen en belde meteen naar de politie. De dader, die gefilmd werd, is spoorloos. “Vorig jaar kregen we ook al een overvaller over de vloer", zegt Manjit. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag kort voor 2 uur stapte man, gekleed in het donker, met een zonnebril en een sjaal voor zijn gezicht, de nachtwinkel binnen. Zijn hand zat in zijn zakken. “Toen hij binnen kwam, riep hij naar mijn vrouw die in de winkel stond dat hij een wapen bij zich had", zegt Manjit. “Hij vroeg om geld, maar mijn vrouw nam de baseballknuppel die klaar staat om ons te verdedigen en kon daarmee de man verjagen", klinkt het. Mogelijk was de man niet gewapend en ook niet bijzonder professioneel, want hij nam nooit zijn hand uit zijn zakken en ging meteen lopen. 

Zonder buit

Intussen had een van de zonen gemerkt dat er iets aan de hand was en maakte hij Manjit wakker. De politie werd meteen gebeld en zij waren binnen de vijf minuten ter plaatse, maar de dader was toen al weg. Manjit en Sukhbinder houden de winkel nu 2,5 jaar open, maar het is niet de eerste keer dat de nachtwinkel slachtoffer wordt van een poging tot overval. “Vorig jaar kwam ook een man de winkel binnen om geld te eisen. Hij richtte toen een wapen op mijn vrouw. We weten niet of het om een echt of vals wapen ging, maar we waren wel erg geschrokken toen", klinkt het. Ook toen konden ze de dader verjagen zonder buit, maar hij werd nooit geïdentificeerd.

De man werd gefilmd toen hij de winkel binnen kwam, maar had een zonnebril op en een sjaal voor zijn gezicht. In zijn linker zak beweerde de overvaller dat hij een wapen bij had.
RV De man werd gefilmd toen hij de winkel binnen kwam, maar had een zonnebril op en een sjaal voor zijn gezicht. In zijn linker zak beweerde de overvaller dat hij een wapen bij had.

Ook nu zijn de uitbaters geschrokken. “Mijn vrouw is bang en durft niet meer in de winkel staan. Ik probeer er niet te veel aan te denken, maar het is niet leuk om mee te maken. Gelukkig hebben we wel een goede engelbewaarder en hebben we de daders al twee keer kunnen verjagen", zegt Manjit. 

Gefilmd

Na de eerste overval vorig jaar werden ook wat maatregelen genomen. Er kwam videobewaking en er werd regelmatig geld weggebracht zodat er nooit veel te rapen is. De dader werd nu ook duidelijk gefilmd, maar door de sjaal die hij droeg was hij niet helemaal herkenbaar. Het gaat om een blanke man, die iets gezetter is. De uitbaters vermoeden dat hij al eerder ter plaatse is gekomen. “Hij wist perfect hoe ver hij kon wandelen om niet in beeld te komen", klinkt het. 

De politie heeft de camerabeelden meegenomen en zal deze inspecteren. Vingerafdrukken werden niet genomen, want de man had ook niets aangeraakt buiten de voordeur. De winkel blijft open.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.