Twee vrienden beslissen auto te laten staan na avondje Katuit, en krijgen lift naar huis van korpschef

Politie Dendermonde
RV Politie Dendermonde
Twee jongeren uit Kastel hebben een lift naar huis gekregen van de politie van Dendermonde nadat de bestuurder twijfelde of hij nog wel met de wagen mocht rijden. Tijdens de traditionele reuzenommegang had hij namelijk enkele pintjes gedronken met zijn kameraad, maar ze waren wel met de wagen naar Dendermonde gekomen. Uit twijfel zijn de jongemannen dan maar te voet naar huis beginnen wandelen. 

Onderweg probeerden de twee vrienden een lift te versieren van een vriendelijke bestuurder. De korpschef van Dendermonde merkte de jongeren op aan het Grootzand te Grembergen. “Rond half twee waren ze aan het wandelen richting Kastel en zeiden ze dat ze niet meer wisten of ze nog mochten rijden. Deze jongens hebben hun verantwoordelijkheid genomen en daarom heb ik hen beloond met een lift naar huis”, aldus korpschef Patrick Feys.

De actie van de twee jongemannen stond in schril contrast met de vaststellingen die de politie vrijdagmiddag deed. “Vanmiddag betrapten we vier bestuurders onder invloed”, zegt Feys. Drie bestuurders waren onder invloed van alcohol, één bestuurder reed onder invloed van drugs. Er werd ook nog een bestuurder betrapt met een verkeerd rijbewijs. De korpschef juicht de beslissing van de jonge bestuurders toe. “Drinken en rijden gaan niet samen, dus voorzie altijd een Bob of een ander plan, zoals deze jongeren.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.