Twee verdachten van brandstichting en inbraak in frituur voorgeleid, een persoon aangehouden

Verdachten zijn geen onbekenden voor het gerecht.

De ramen van de frituur werden stukgegooid waarna de jongeren het pand betraden.
Koen Baten De ramen van de frituur werden stukgegooid waarna de jongeren het pand betraden.

De twee jonge twintigers die in de nacht van woensdag op donderdag hebben ingebroken in frituur 't Barakske op het Stationsplein in Dendermonde zijn deze ochtend verschenen voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Buggenhout en een 25-jarige man uit Dendermonde. Beiden zijn geen onbekenden voor het gerecht in Dendermonde. 

De twee mannen braken rond 02.45 uur 's nachts binnen in de frituur en gingen er aan de haal met de kassa-inhoud. Nadien staken ze enkele servietten en een gordijn in brand met de bedoeling om de frituur in brand te steken. Een politiepatrouille kon de daders even later aantreffen. Ze hebben zich hevig verzet bij de arrestatie maar konden toch aangehouden worden. 

De 23-jarige jongeman uit Buggenhout werd vrijdagmorgen aangehouden door de onderzoeksrechter voor de feiten. De 25-jarige man uit Dendermonde mocht na het verhoor beschikken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.