Twee rijbewijzen voor 15 dagen ingetrokken na positieve speekseltest

Geert De Rycke
De politie van Dendermonde voerde afgelopen weekend een controle uit op alcohol en drugs in het verkeer. Zowel op zaterdag als op zondag werd een verkeersactie gehouden. In totaal werden 662 bestuurders gecontroleerd. 

Acht bestuurders bliezen alarm, waarvan uiteindelijk twee bestuurders positief bevonden werden. Zij moesten hun rijbewijs voor respectievelijk drie en zes uur inleveren. Twee bestuurders werden ook positief bevonden op drugs. Hun rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. 

De politie schreef ook vijf onmiddellijke inningen uit voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Er werden ook nog enkele andere overtredingen vastgesteld. Eén bestuurder was in het bezit van drugs. 

Verder reed er ook nog een bestuurder zonder rijbewijs, twee voertuigen waren niet verzekerd en één bestuurder reed rond zonder een keuring. Tot slot werd ook nog een fietser staande gehouden omdat hij geen verlichting had. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.