Toegang tot perron station Oudegem eindelijk verbeterd

Pendelaar Tom Bogman is tevreden dat er eindelijk een beter aangelegde strook voor voetgangers naar het perron voorzien is.
Geert De Rycke Pendelaar Tom Bogman is tevreden dat er eindelijk een beter aangelegde strook voor voetgangers naar het perron voorzien is.
Eindelijk kunnen pendelaars die aan het station van Oudegem de trein willen nemen perron 1 weer wat beter bereiken. Treinreiziger en sp.a-gemeenteraadslid Tom Bogman uit Oudegem drong daar al een paar maanden op aan.

“Na werken was het haast onmogelijk geworden om het perron te bereiken”, schetst hij. “Er was geen verharding en pendelaars moesten door kiezels en plassen ploeteren om op de trein te kunnen stappen. Vooral voor mensen die minder mobiel zijn en ouderen was dit ronduit gevaarlijk. De toestand was bovendien allesbehalve handig voor wie met de rolstoel of met kinderwagen naar de trein wilde.”

Na wat over en weer gemail met stadsbestuur van Dendermonde en de NMBS is er nu toch schot in de zaak gekomen om de toegang tot het perron te verbeteren. Er is een voorlopige verharding aangebracht. Volgende week start de renovatie van de fietsenstalling aan het station van Oudegem. En de NMBS heeft het station van Oudegem opgegeven voor de prioriteitenlijst van dringende perronherstellingen. “Goed dat er na twee maanden eindelijk wat concrete actie komt, maar dit had eigenlijk al langer hersteld moeten zijn”, meent Bogman. “Als de stad en NMBS het menen met toegankelijkheid, dan had dit niet zo lang mogen duren.”

Het stadsbestuur belooft alvast om bij de komende werken aan het kruispunt van de spoorweg met de Oudegemsebaan, in het kader van de heraanleg van de omgeving van VPK, een extra oogje in het zeil te houden. “We zullen erop laten toezien dat de toegang naar de perrons tijdens deze werken goed bereikbaar blijven en de reizigers weinig of geen hinder van de werken ondervinden”, klinkt het.

De toegang tot perron 1 van station Oudegem lag er maandenlang slecht bij.
RV De toegang tot perron 1 van station Oudegem lag er maandenlang slecht bij.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leofar Koninckx

    Goed dat er toch nog iemand is die de stad op zijn verantwoordelijkheden wij is want hetgeen ze in Oudegem aan het doen zijn is niet normaal twee tunnels onder de spoorweg aanleggen en een straat verbreden om twee spoorwegovergangen te kunnen sluiten. Van een geldverkwisting gesproken dat is er één.