Temperaturen tot 90 graden, maar dakwerker blijft aan de slag

Het rubber heeft een temperatuur van ruim 90 graden, maar toch werkt Bart verder.
Geert De Rycke Het rubber heeft een temperatuur van ruim 90 graden, maar toch werkt Bart verder.
Bart Veyt van BV projects uit Dendermonde blijft in deze hoge temperaturen aan de slag. Sterker nog, met een laag rubber die hij op vier platte daken moet leggen loopt de temperatuur voor hem op tot ruim 90 graden. “Je vingers verbranden vliegensvlug, maar het dak moet dicht voor het onweer van vrijdag”, zegt Bart. 

De werken aan de vier daken waren al een hele tijd gepland, en dus voert Bart ze ook gewoon uit, ook al loopt de temperatuur op tot bijna 40 graden. “Met het materiaal waar ik mee werk, loopt dat zelfs op tot 90 graden en kan je er gemakkelijk een ei op bakken denk ik”, zegt Bart. “Het rubber wordt zo heet dat het amper nog vast te houden is en er gevaar is om de vingers te verbranden, maar toch werk ik verder.” 

Geert De Rycke

Bart startte samen met een kompaan wel vroeger aan de werken dan normaal. “We zijn deze ochtend begonnen om 6 uur en moeten vandaag nog alles afwerken. Met handschoenen werken, is ook geen optie, want dit brand er gewoon in”, klinkt het. Bart neemt wel regelmatig een pauze en smeert zich goed in tegen de zon. “De eigenaars zorgen ook heel goed voor ons en bieden ons regelmatig verfrissing aan, wat zeker nodig is. Het is afzien, maar het hoort nu eenmaal bij de job”, besluit Bart. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.