Supervlieg strijkt neer in Stadhuis Dendermonde

Madame Rosza is een waarzegster met heel veel vrolijkheid
Copyright : Geert De Rycke Madame Rosza is een waarzegster met heel veel vrolijkheid

Wat begon in CC Belgica met een fantastische show van HetPaleis & Abattoir Fermé over Bangerik, een jongen die van niets bang is, eindigde in het het huis van Bangerik in het Stadhuis van Dendermonde. Daar werden verschillende workshops georganiseerd voor grote en kleine kinderen, achter elke deur werd een ander zintuig geprikkeld.

Een 250 tal mensen namen deel aan de verschillende workshops.

Zo kon je door ‘waarzegster Madam Rosza’ je toekomst laten voorspellen aan de hand van kaarten. Een bezoekje bij deze dame was telkens een echt feest!

Tijdens de workshop ‘prikkel je neus’ leerde je hoe je neus extra goed te gebruiken door een geuren-geheugenspel te spelen.

Prikkel je neus met geuren.
Copyright : Geert De Rycke Prikkel je neus met geuren.

Nadien kon je een stoffen zakje vullen met een heerlijke geur.

Een oud schilderij pimpen met glow in the darkverf kon in de ‘glow in the dark’ workshop. Met deze verf werden details in je eigen kunstwerk letterlijk uitgelicht. Het eindresultaat is een cool kunstwerk dat in het donker extra opvalt!

Je angsten overwinnen kon tijdens de workshop ‘talisman maken’. Een talisman geeft je bescherming tegen gevaar, ziekte of ongeluk. Deelnemers verzamelden eerst materiaal om hun talisman te maken en spraken nadien een spreuk uit over hun talisman om hem in werking te doen treden.

Tot slot was er nog de workshop ‘massage collage’ door Katrien Oosterlinck.

In ‘massage-collage’ installeren jong en oud zich per twee op een rustig eilandje

Begeleid door een gids die de

bewegingen voordeed, gaven ze elkaar een korte massage. Wat je voelde kon je nadien met stickers op een kalkpapier kleven zodat je je eigen massage collage mee naar huis kon nemen.

Supervlieg was een groot succes en we kijken uit naar een volgende editie!

Supervlieg is een samenwerking met Jeugddienst, Cel Cultuur, Bibliotheek, Musea en CC Belgica

Glow in the dark
Copyright : Geert De Rycke Glow in the dark
Talisman maken.
Copyright : Geert De Rycke Talisman maken.
Massage collage
Copyright : Geert De Rycke Massage collageReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.