Stroompanne in delen van Appels en Oudegem nadat hoogspanningskabel geraakt werd

Op de hoek van de Hofstraat werd de kabel geraakt.
Koen Baten Op de hoek van de Hofstraat werd de kabel geraakt.

In grote delen van Appels en een klein deel van Oudegem was de stroom bijna twee uur lang uitgevallen.De stroompanne werd veroorzaakt nadat enkele wegenwerkers een hoogspanningskabel geraakt hebben op het kruispunt aan de Hofstraat en de Bevrijdingslaan. 1.000 gezinnen zouden er zonder stroom gezeten hebben.

Op het kruispunt werd een ondergrondse boring uitgevoerd, en vermoedelijk hebben de werklieden hierbij de kabel geraakt. Eandis kwam ter plaatse om de elektriciteit om te schakelen.  In Appels zaten de Vrijstraat, Bevrijdingslaan, Rebbroekstraat, Rijckelstraat, Lindestraat, Hofstraat, Hoofdstraat en stuifstraat zonder elektriciteit. In Oudegem ging het om de Berkestraat, Eegene, Lindestraat en het tweede deel van de Hofstraat. Rond 16.45 uur was het probleem opgelost en hadden alle bewoners opnieuw stroom. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.