Stadswinkel Administratief Centrum in 2018 klaar

Zo zal de Stadswinkel in het Administratief Centrum eruitzien.
Foto RV Zo zal de Stadswinkel in het Administratief Centrum eruitzien.
Het stadsbestuur van Dendermonde maakt werk van de uitbouw van een stadswinkel. Daarvoor zal de voorkant van het Administratief Centrum aan de Franz Courtensstraat aangepast worden. Tegen 2018 moet de Stadswinkel een feit zijn.

"We willen onze dienstverlening en de toegankelijkheid van ons Administratief Centrum zo optimaal mogelijk maken", zegt schepen Leen Dierick (CD&V). "We voerden eerder al een ticketsysteem in om wachtrijen te beperken en lanceerden een website met vereenvoudigde digitale formulieren. Ook de uitbouw van een stadswinkel past in deze prioriteit."


Dit centrum moet het eerste contactpunt voor inwoners met de stad worden. Iedereen zal er terechtkunnen voor eerstelijnsdienstverlening. "Dat gaat om zogezegde snelle zaken, zoals documenten afhalen en huisvuilzakken kopen", legt Dierick uit. "De nieuwe stadswinkel zal daarom bestaan uit een balie voor vier medewerkers en één onthaal."


Voorts wordt in de stadswinkel ook ruimte voorzien voor twee backofficemedewerkers en een gespreksbureau voor bijvoorbeeld het behandelen van klachten. Er zullen ook computers voor het publiek staan en ook het oplaadpunt voor de budgetmeter krijgt een nieuwe plek in deze ruimte. "De stadswinkel wordt ontworpen als een modern en open onthaal", zegt Dierick. "De toegang tot het Administratief Centrum zal er daardoor helemaal anders gaan uitzien. Onder andere de waterpartij vooraan verdwijnt." (DND)