Stad zet vernieuwing openbare verlichting met led voort

Onder andere de Gentsesteenweg in Dendermonde kreeg al ledverlichting. Dit jaar wordt het project in andere straten voortgezet.
Geert De Rycke Onder andere de Gentsesteenweg in Dendermonde kreeg al ledverlichting. Dit jaar wordt het project in andere straten voortgezet.
Ook dit jaar zal in verschillende straten in Dendermonde de openbare verlichting vervangen worden door ledverlichting. Het Dendermondse stadsbestuur zet hiermee haar masterplan voor openbare verlichting voort.

In tien jaar tijd moet de hele stad over ledverlichting beschikken. Dat moet zorgen voor minder energieverbruik, besparing op de factuur en is milieuvriendelijker. In samenwerking met Eandis werd een masterplan goedgekeurd om alle lampen in Groot-Dendermonde te laten dimmen vanaf 22 uur en om te schakelen naar led. In totaal gaat het om 8.280 lampen.

Dit jaar worden alle verbindingswegen buiten de bebouwde kom aangepakt. Concreet gaat het om de Bevrijdingslaan, de Eegene, de Noordlaan, de Gentsesteenweg, de Baasrodestraat, de Fabrieksstraat , de LeopoldII-laan en de Sint-Gillislaan. Ook bij verschillende wegen- en rioleringswerken die plaatsvinden, zoals rond papierfabriek VPK, de Kalendijk, de Hamsesteenweg, het Begijnhof en het stationskwartier Schoonaarde, wordt de openbare verlichting vervangen door ledverlichting. “Vinden onderhoudswerken plaats aan voetpaden, dan bekijken we ook om ook op deze locaties meteen de verlichting aan te passen”, zegt schepen Leen Dierick (CD&V).

Het voorbije jaar werden in Dendermonde al belangrijke wegen binnen de bebouwde kom in het centrum en deelgemeenten aangepakt. Ook de voornaamste pleinen in de deelgemeenten en binnenstad kregen ledverlichting.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.