Stad zet in op rookvrije speelpleintjes

Geert De Rycke

Dendermonde tekende het charter Gezonde Stad en zet in op ‘Generatie Rookvrij’. Die beweging ijvert voor een samenleving waar niemand nog lijdt aan gevolgen van roken en meeroken en kinderen beschermd worden tegen roken en de verleiding ervan. Om kinderen kansen te geven rookvrij op te groeien, pakt Dendermonde uit met een eerste actie. Het wil inzetten op rookvrije speeltuintjes en sportterreinen. Daarvoor is zopas een sensibilisatiecampagne opgestart. Aan de buitenterreinen van de sportcampus in Sint-Gillis werden de eerste signalisatieborden onthuld. “Daarmee willen we bezoekers oproepen om niet te roken op de campus, waar toch ook veel kinderen vertoeven”, zegt schepen van Welzijn en Gezondheid Tomas Roggeman (N-VA). “Ook aan andere speelpleintjes zullen borden komen ter ontrading van roken. We willen zoveel mogelijk omgevingen waar veel kinderen en jongeren komen, rookvrij maken. De gezondheidsschade door passief roken mag dan al groter zijn in binnenruimtes dan in buitenlucht, toch mag ook het effect daarvan niet onderschat worden.”

De signalisatieborden werden onthuld terwijl de aanwezigen bellen konden blazen, in plaats van rook. “Vanaf nu vragen we de rokers dus om op deze kindvriendelijke plaatsen niet meer te roken, of dat enkel een eind verderop te doen uit het zicht van kinderen”, zegt Roggeman.

Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.