Stad zet G-wielrennen in de kijker

Op de G-wielersportdag zul je onder andere kunnen kennismaken met een handbike.
Foto GDR Op de G-wielersportdag zul je onder andere kunnen kennismaken met een handbike.
Dit weekend staat in Dendermonde G-wielrennen in de kijker. Er zijn initiaties handbike en toppers verzamelen voor een van de grootste G-wielerwedstrijden uit de streek.

Dankzij inspanningen van het stadsbestuur en de sportdienst zit G-sport in de lift in Dendermonde. Steeds meer sportclubs bieden een aparte G-werking aan. De stad zet in op ondersteuning van die clubs en op G-fietsen en G-zwemmen. "G-sporten is sporten op maat van iemand met een fysieke, visuele, verstandelijke of auditieve beperking", legt Bart Claessens, die de G-sport in de stad in goede banen leidt, uit.


Dit weekend gaat alle aandacht naar G-wielrennen. De G-wielersportdag vindt zondag plaats. In de voormiddag vindt een initiatie handbike plaats. In de namiddag wordt de Grote Prijs Louis Sterck gereden. "De wedstrijd is naar Sterck genoemd omdat hij de grondlegger was een aantal jaren geleden", zegt schepen Carine Verhelst. "Hij overleed jammer genoeg een tijdje geleden. Dit is de tweede editie voor zijn nagedachtenis."


Voor de wedstrijd tekenen verschillende grote namen uit het wereldje. Onder andere Kris Bosman, die tijdens de paralympics in Rio een zilveren medaille won, is van de partij. "Onze wedstrijd is uitgegroeid tot een van de grootste in de streek en dat trekt toppers aan", beseft Claessens.


De initiaties handbike en kickbike starten om 10 uur, de wedstrijden vanaf 13.45 uur in de Boonwijk in Sint-Gillis-Dendermonde. Voor de veiligheid worden de Diepestraat, Warmen Haard, Botermelkstraat, Robert Ramlotstraat en Serbosstraat afgesloten. (DND)