Stad lanceert online platform voor vastgoedinformatie

rv
Het Dendermondse stadsbestuur lanceert een online platform om stedenbouwkundig uittreksels of vastgoedinformatie op te vragen. Het platform richt zich vooral tot notariaten en immokantoren.

Het stadsbestuur heeft een informatieplicht rond stedenbouwkundige gegevens van een kadastraal perceel. Notariaten, immokantoren en ook burgers kunnen die gegevens opvragen bij de stad en krijgen dan een 'stedenbouwkundig uittreksel'. Daarnaast beschikt de stad ook over heel wat andere informatie voor een perceel, zoals rooilijnplan, onbewoonbaar verklaringen, beschermd als monument, potentiële bodemvervuiling enzovoort. Al die info wordt gebundeld in de zogenaamde "vastgoedinformatie". Wanneer iemand een woning koopt of verkoopt, wordt al die info door de immokantoren en de notariaten bij de stad opgevraagd. Voortaan kan dit dus online. Het platform biedt de stad de kans om digitaler én efficiënter te werken. Dat kadert binnen de administratieve vereenvoudiging. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.