Stad laat hemelwaterplan opmaken

BELGA
De stad Dendermonde maakt werk van een hemelwaterplan. Dit plan komt er door de hoge temperaturen en de langere periodes van droogte en warme winters die er dreigen aan te komen. Omdat Dendermonde een laag gelegen gebied is aan de monding van de Dender is het nodig om extra aandacht te besteden aan deze problematiek. 

Het plan moet vooral een antwoord bieden op de vraag waar het water naartoe stroomt, waar de knelpunten zijn, hoe de grondwaterstand is, waar is er de mogelijkheid om waterdoorlatende materialen te gebruiken, enzovoort. Ook welke ruimtes er beschikbaar zijn om water te bufferen en welke maatregelen er genomen moeten worden voor de waterlopen zal onderzocht worden. 

Het hemelwaterplan brengt de hele capaciteit van het rioleringsnet in kaart, maar ook de opvangmogelijkheden van de bestaande grachten en waterlopen. Het plan moet in de toekomst een richting geven hoe de stad moet omgaan met de gevolgen van het klimaat. 

De firma Hydroscan zal het hemelwaterplan voor Dendermonde opmaken. Dit zal ongeveer 1,5 jaar duren. Zij maakten ook al voor verschillende andere steden en gemeenten een hemelwaterplan op. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.