Stad gaat voor meer en nieuwe bebossing in Dendermonde

Langsheen de N41 in Grembergen zouden er dit jaar nog meer bomen aangeplant moeten worden.
Geert De Rycke Langsheen de N41 in Grembergen zouden er dit jaar nog meer bomen aangeplant moeten worden.
De stad Dendermonde gaat op zoek naar nieuwe locaties om bomen bij te planten. Het voorstel komt er op vraag van schepen van Natuur Nele Cleemput (CD&V). Er werd op zoek gegaan naar verschillende nieuwe terreinen om bomen aan te planten. 

De stad Dendermonde ondernam tot in 2015 zelf verschillende boomplantacties, in de vorm van geboortebossen, maar sindsdien is de bebossing in de stad wat stilgevallen. De schepen wil hier nu verandering in brengen en plant de komende jaren bomen aan. De eerste vier jaar worden ze al op vier nieuwe locaties voorzien. “Maar het is de bedoeling dat we elk jaar ergens bomen bijplanten”, zegt Cleemput. 

Dit jaar nog willen ze beginnen met het aanplanten langs de oostelijke landweg aan de N41 in Grembergen. Een jaar later zouden er dan bomen worden geplant langs de Denderboorden in Mespelare, Oudegem en Dendermonde. “In 2021 willen we ook nog extra bomen aanplanten aan de Kalendijk in Dendermonde. Nog een jaar later willen we ook nieuwe bomen voorzien in Vlassenbroek", klinkt het. 

Om hoeveel bomen het exact zou gaan is nog niet duidelijk, maar de schepen begint met volle moed aan dit project. “De groene long in Dendermonde is zeer belangrijk. Bomen filteren fijn stof uit de lucht en zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Bovendien is het ook fijner wonen in een groene stad”, klinkt het. “Ik wil elke Dendermondenaar oproepen om met een concreet idee bij ons aan te kloppen. Zij mogen voorstellen doen over percelen waar we bossen kunnen plaatsen", aldus Cleemput. Hiervoor mogen de bewoners contact opnemen met de groendienst. “De stad kan elke extra boom zeker gebruiken.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Schelkens

    Misschien moeten eerst bestaande groene zones opgewaardeerd worden. Het park aan de Brusselse poort en de goene gordel rond de Olympos ligt er verwaarloosd bij. Dode bomen liggen al jaren in het water en vele bomen zijn ziek of zitten vol met klimop zodat ze gedoemd zijn om af te sterven. Ik denk dat het al een begin zou zijn om daar eerst alles op te kuisen en bomen te vervangen.