Sportaanbod voor vijftigplussers breidt uit

Geert De Rycke
Sportdienst en stadsbestuur breiden het sportaanbod voor vijftigplussers in Dendermonde uit. Vanaf midden maart kunnen geïnteresseerden niet één maar twee uur gezamenlijk sporten in de sporthal. Er starten ook lessen met een bewegingscoach.

Iets meer dan de helft van de Vlaamse 55-plussers doet aan sport. Meestal is dat solosporten, met fietsen en wandelen als meest populaire tak, maar ook samen sporten scoort bij de leeftijdsgroep van vijftigplussers. Omdat ruim een kwart van de niet-sporters aangeeft in de toekomst toch graag met actieve sportbeoefening te starten, wil de Dendermondse sportdienst daar haar aanbod op afstemmen. Dat moet nog meer vijftigplussers over de streep trekken om te bewegen.

Vanaf 15 maart kunnen liefhebbers in plaats van één uur, telkens twee uur sporten op vrijdagvoormiddag. Tussen 9 en 10 uur blijft het aanbod met seniorrobics als rode draad. Tussen 10 en 11 uur kunnen de vijftigplussers deelnemen aan een sportmix met elke week een andere sport. Bovendien starten vanaf 21 maart, in samenwerking met bewegingscoach Nadja Klingen, lessen ‘Fit+’. Senioren bewegen daarbij functioneel op muziek.

“De huidige senior is niet langer ‘de bejaarde achter de geraniums’, maar ook de ‘actieve oma en -opa’ die én nog werken, én voor hun zieke ouders zorgen én regelmatig op hun kleinkinderen passen”, zegt schepen van Sport Nele Cleemput (CD&V). “Jongere generaties van senioren hebben specifieke sport- en bewegingsvoorkeuren. Daar komen wij als stad, met een divers aanbod en ons 5.0-programma, graag aan tegemoet.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lydia De Lathauwer

    Beste stadsbestuur van Dendermonde, als dit een aanbod is voor actieve 50-plussers die nog werken dan gaan jullie die lesuren toch moeten verleggen hoor, want ik ben niet vrij op die uren die jullie aanbieden, dan werk ik!