Speelplaneet belooft leuke zomer

Ook dit jaar gaat speelpleinwerking Speelplaneet door op de terreinen van De Appelbloesem.
Foto Geert De Rycke Ook dit jaar gaat speelpleinwerking Speelplaneet door op de terreinen van De Appelbloesem.
De Dendermondse speelpleinwerking Speelplaneet heeft gisteren haar deuren geopend. Thuisbasis hebben de jongeren nog altijd op de terreinen van freinetschool De Appelbloesem aan de Heirstraat in Appels. De monitoren beloven alvast een leuke en goed gevulde zomer.

De Speelplaneet kwam na heel wat omzwervingen en huisvestingproblemen een paar jaar geleden in Appels terecht. De monitoren bouwden er een prima werking uit, met de belofte dat ze binnen afzienbare tijd ook over een nieuw jeugdcentrum zouden beschikken op deze plaats. Alleen voerde de stad die plannen, wegens te duur, uiteindelijk weer af. Een alternatief bleek een nieuwe stek in de nieuwe jeugdlokalen die de Scouts van Baasrode in hun dorp zullen realiseren.


"Alleen laat ook dit project maar op zich wachten", kaartte oppositieraadslid Klaartje Van Havermaet (N-VA) tijdens de gemeenteraad aan. "We zijn meer en meer bezorgd of de nieuwe stek voor onze speelpleinwerking wel nog deze legislatuur gerealiseerd zal worden. Er kan zo wat te veel geduld nodig zijn." Volgens schepen Leen Dierick nemen de nodige procedures enorm veel tijd in beslag. "Er is een concessieovereenkomst met Waterwegen en Zeekanaal nodig voor de nieuwbouw, en ook een bouwvergunning", zegt ze. "Achter de schermen boeken we wel vooruitgang. Alleen is die concreet op het terrein jammer genoeg nog niet zichtbaar. Hopelijk komt daar snel verandering in."


De animatoren laten het deze zomer alvast niet aan hun hart komen. Zij verwelkomden de kinderen gisteren met open armen. "Tot vrijdag 18 augustus geven de monitoren hier het beste van zichzelf om de kinderen een fantastische zomer te laten beleven", klinkt het. "Elke dag tientallen kinderen plezieren, daar doen we het voor. Iedereen tussen vier en veertien jaar is welkom." Info: 0472/28.15.95 of op speelplaneet.net. (DND)