Exclusief voor abonnees

Shauni start na dood baby Sky benefietactie voor vzw Boven de Wolken: “Zo blij dat ik dankzij hen nog een tastbare herinnering aan mijn kleine ventje heb”

Shauni De Cauwer verloor baby Sky, die te vroeg geboren werd, zes dagen na de bevalling.
Geert De Rycke Shauni De Cauwer verloor baby Sky, die te vroeg geboren werd, zes dagen na de bevalling.
Met een verkoop van snoepjes en truffels wil Shauni De Cauwer (25) uit Moerzeke de vzw Boven De Wolken steunen. Die neemt foto’s voor ouders die hun baby’tje dreigen te verliezen of van wie het stil geboren werd. Ook Shauni deed er beroep op toen haar baby sky, die te vroeg werd geboren, amper zes dagen na de bevalling stierf. “Ik ben een jaar door de hel gegaan, maar ben zo blij dat ik dankzij de vzw een tastbare herinnering heb”, zegt ze. “Nu wil ik iets terugdoen.”

Wat aanvankelijk een zorgeloze zwangerschap was, eindigde voor Shauni De Cauwer in het voorjaar van 2017 in een nachtmerrie. Bij een controle bleek dat de navelstreng niet voor voldoende doorbloeding zorgde, met de nodige risico’s als gevolg. “Ik werd van nabij opgevolgd in het UZ Gent, maar toch liep het mis”, vertelt ze. “Een spoedkeizersnede bracht Sky na 27 weken ter wereld. Ik was compleet overdonderd, én voelde me schuldig. Het enige wat ik moest doen, was zorgen dat de baby in mijn buik bleef en zelfs dat was me niet gelukt. Dat wringt nog altijd tot op de dag van vandaag.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.