Scouts ruimen zwerfvuil op

De scoutsleden ruimden heel wat afval op.
Geert De Rycke De scoutsleden ruimden heel wat afval op.
De jongeren van de Scouts en Gidsen Harduyngroep van Oudegem en Mespelare trokken er zaterdagnamiddag op uit om zwerfvuil op te ruimen. 

De zwerfvuilactie startte aan het scoutsplein in de Mevrouw Courtmansstraat, waarop de scoutsleden zich in verschillende groepjes een weg baanden door het hele dorp. “De actie was duidelijk eens dringend nodig”, zegt Nathan De Bruycker. “Het is spijtig genoeg ongelooflijk wat voor zwerfvuil we allemaal vinden. We hopen dat met onze schoonmaakactie de stap is gezet om onze gemeente nu in de toekomst wat properder te houden.” De zwerfvuilactie van de Oudegemse Scouts paste in het jaarthema van de jeugdbeweging ‘Minder is meer’. “Van een scout wordt verwacht dat hij respect heeft voor milieu en natuur”, legt De Bruycker uit. “Afvalconsumptie vermijden en sorteren zijn twee belangrijke peilers dit scoutsjaar. Wij willen hier ook concreet ons steentje bijdragen door de straten, pleinen en Scheldedijk van Oudegem op te ruimen.”

Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.