Ros Beiaardstad is Roparun-team rijker

Genoeg sportief volk in de Gentsesteenweg om een Roparun-team samen te stellen.
Geert De Rycke Genoeg sportief volk in de Gentsesteenweg om een Roparun-team samen te stellen.
Nadat de Ros Beiaardrunners al enkele jaren tijdens elk Pinksterweekend deelnemen aan de Roparun, is Dendermonde een tweede team rijker. Dat bestaat uitsluitend uit inwoners van de Gentsesteenweg in hartje stad. De trainingen lopen volop.

De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van Parijs naar Rotterdam die geld in het laatje moet brengen voor Kom op Tegen Kanker. De deelnemende teams wisselen elkaar af met lopen en fietsen. Sinds een paar jaar passeren ze daarbij ook telkens het stadscentrum van Dendermonde. De supporters daar zullen er dit jaar een tweede Dendermonds team mogen begroeten en aanmoedigen.

“Het idee is ontstaan vanuit het straatfeest dat we nu ondertussen toch al zes jaar in de Gentsesteenweg organiseren”, zegt Pascal Putteman. “Een ploeg sportievelingen vond er elkaar en besliste deel te nemen aan de Roparun. Een spaghettifestijn, een Valentijnsbrunch en vele sponsors later zijn de financiële middelen aanwezig om mee te kunnen doen en zo het goede doel te steunen.”

Het team van 25 vrijwilligers kijkt ondertussen uit naar de start. “Lopers, fietser, kinesisten, koks,... Het zijn stuk voor stuk vrijwilligers uit de buurt die mee willen werken aan het welslagen van een gezamenlijke droom om te starten in Parijs en te eindigen in Rotterdam”, zegt Putteman. “We hebben ook al een testparcours afgelegd en dat verliep vlot. We hebben er dus vertrouwen in.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.