Roparun en twee Dendermondse teams zorgen voor feestje op Vlasmarkt

Geert De Rycke
De Roparun, de estafetteloop tijdens het Pinksterweekend van Parijs naar Rotterdam ten voordele van Kom op tegen Kanker, zorgde zondagavond voor een feestje op de Vlasmarkt in hartje Dendermonde. 

Het is er ondertussen traditie dat de deelnemers aan deze benefiettocht in de Ros Beiaardstad worden opgewacht door dansers met pomponnetjes en heel wat supporters. Alle teams passeren over de rode loper over een podium om wat extra aanmoediging te krijgen. Op de Vlasmarkt zorgden sportverenigingen al van in de late namiddag voor extra randanimatie met demonstraties en workshops. Op het podium zorgden livebands voor muziek en ambiance. Dit jaar namen overigens voor het eerst twee Dendermondse teams deel aan de Roparun: de Dendermondse Straatlopers en de Ros Beiaard Runners. Zij krijgen natuurlijk extra aanmoedigingen. Maandag trekken schepen van Sport Nele Cleemput (CD&V) en voormalig schepen van Sport Carine Verhels (sp.a) overigens samen naar Rotterdam om er de Dendermondenaren op te wachten als ze er over de finishlijn aankomen.

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.