Recht van opstal voor sportverenigingen

Verschillende sportclubs krijgen van de stad een recht van opstal voor het perceel waar hun clublokaal op staat. De gemeenteraad keurde dat goed.

Het recht van opstal is bestemd voor vijf clubs. Het gaat om Korfbalclub Appels, Dendertennis, voetbalclubs KAVD en SK Oudegem en de Koninklijke Africhtingsclub Fidelitas Dendermonde. Eerder kregen ook Atletiekclub AC Denderland in de Oud Kerkhofstraat in Grembergen en de Koninklijke Handbooggilde Willem Tell op de sportcampus in Sint-Gillis-Dendermonde ook al zo'n recht van opstal.


"Met deze maatregelen geven we sportclubs meer zekerheid voor de toekomst", zegt schepen van sport Carine Verhelst. "Als zij nu kosten doen voor onderhoud of aanpassingen aan hun lokaal, dan zijn ze zeker dat ze dat niet kunnen kwijtraken. Zo'n recht van opstal geldt voor een termijn van 27 jaar. Op deze manier proberen we ook alle sportclubs in de stad op gelijke voet te behandelen. Er zullen dus nog verenigingen volgen die een recht van opstal krijgen, allemaal in overleg met de clubs zelfs." (DND)