Raamschilderingen maken Baasrodenaar warm voor carnaval

Baasrode is klaar voor carnaval, voorbijgangers staan even stil om de raamschilderingen te bekijken.
Geert De Rycke Baasrode is klaar voor carnaval, voorbijgangers staan even stil om de raamschilderingen te bekijken.
Carnaval staat voor de deur en dat is eraan te zien in Baasrode. De lokale cafés gaven hun ramen al een bijzonder liktje verf. 

Tijdens carnaval wordt er ook in Baasrode de spot gedreven met de lokale actualiteit en daar dragen de cafés graag hun steentje aan bij. Ze lieten schilderkunstenaars los op hun ramen en het resultaat mag gezien worden. In café Marquise drijven ze de spot met hun eigen café. Dat was vorig jaar gesloten tijdens carnaval en daarmee vreesden veel carnavalisten dat de carnavalsnachten met uitsterven bedreigd zijn. Maar na de overname is café Marquise dit jaar toch opnieuw open en dat is duidelijk te zien aan de raamschilderingen. Andere tekeningen zijn dan weer eerder onduidelijk waar ze naar verwijzen. Of willen ze de Baasrodenaren gewoon nieuwsgierig maken om hen zo zeker de baan op te krijgen zondag, maandag en dinsdag?

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.