Provincie verleent projectsubsidies om lokale detailhandel en horeca te ondersteunen: Dendermonde wint twee keer

thinkstock
Bij de projectsubsidie die de provincie Oost-Vlaanderen verleent om lokale detailhandel en horeca te ondersteunen, scoort Dendermonde twee keer. Extra geld komt er voor de Ros Beiaard Shoppingactie en het ontwerp van een lokaal reclamebeeld voor handelsvereniging Grandioos Grembergen.

De provincie Oost-Vlaanderen geeft elk jaar projectsubsidie aan lokale besturen en middenstands- en horecaverenigingen om zo de lokale detailhandel en horeca een duw in de rug te geven. “Die financiële hulp is een springplank om een project dat de lokale detailhandel kan promoten uit te voeren”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V). “Lokale besturen kunnen hun detailhandels- en horecabeleid optimaliseren. Handelsverenigingen kunnen met de subsidie inspelen op fundamentele veranderingen en de promotie van hun lokale detailhandel.”

De provincie investeert een totaal bedrag van 139.494 euro. Bij de vijftien geselecteerde projecten zitten er ook twee van Dendermonde. Zo krijgt het stadsbestuur 1.972,55 euro voor haar Ros Beiaard Shoppingactie. Het initiatief draait rond kraslotjes. Stuwende kracht erachter is de Lokale Raad voor Economie. Handelsvereniging Grandioos Grembergen krijgt 2.922,15 euro. Daarmee zal het een lokaal reclamebeeld ontwikkelen om de handelaars aangesloten bij Grandioos Grembergen te promoten.

Schepen van Lokale Economie Dieter Mannaert (CD&V) reageert tevreden. “Het doet plezier dat niet één, maar twee subsidieaanvragen door de provincie werden weerhouden”, zegt hij. “De Ros Beiaard Krasactie kan nu al een succes genoemd worden. En Grandioos Grembergen kan met de subsidie inzetten op hun uitstraling naar leden en klanten.”