Politiezone waarschuwt voor valse geldbriefjes

Het gaat vooral om briefjes van 50 euro en 20 euro.
ANP Het gaat vooral om briefjes van 50 euro en 20 euro.
De lokale politie van Dendermonde waarschuwt op hun Facebookpagina voor het gebruik van vals geld. De laatste weken duiken er meer en meer meldingen op van valse briefjes van 20 en 50 euro. Het fenomeen beperkt zich niet tot een specifieke regio. 

Uit goede bron hebben we vernomen dat er ook afgelopen week in Dendermonde vals geld ontdekt werd. Tijdens de Boonwijkfeesten zouden er enkele valse briefjes van 20 euro boven water zijn gekomen. 

De politie laat weten dat de valse briefjes van 50 euro te herkennen zijn aan de rode cijfercode 643999 en het volgnummer PB0696643999. De briefjes van 20 euro zouden dan weer te herkennen zijn aan een zwarte cijfercode 368912 en het volgnummer SD2034368912. 

Met deze melding wil de politie handelaars, organisatoren van festivals en fuiven waarschuwen. De briefjes voelen aan als papier zonder reliëf en er is geen duidelijk watermerk aanwezig. Het wordt vooral gebruikt bij kleine aankopen. Bij twijfel mag je altijd contact opnemen met het nummer 101. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.