Politierechter stuurt foto van flitspaal op naar centrum van criminilastiek om te kijken of personen geïdentificeerd kunnen worden

De vrouw werd geflitst op de Mechelsesteenweg.
Google Maps De vrouw werd geflitst op de Mechelsesteenweg.
V.R. en Lotte V.S. moesten zich vanochtend verantwoorden in de politierechtbank nadat de moeder zogezegd een zware snelheidsovertreding beging op de Mechelsesteenweg in Dendermonde. De vrouw werd er geflitst met een snelheid van 115 kilometer per uur waar slechts 50 is toegelaten. “Mijn mama zou nooit zo snel rijden", aldus Lotte. 

De zaak werd eerder al eens uitgesteld om de dochter ook mee uit te nodigen naar de rechtbank. Zij verscheen vandaag ook en verklaarde dat haar moeder geen snelheidsduivel is. “Meestal rijdt ze zelf gewoon te traag", klinkt het. “Ze zou nooit mijn leven in gevaar willen brengen. Ze kent die baan ook door en door en waarschuwt mij hier altijd voor", klinkt het. 

Politierechter Peter D’Hondt liet de foto van de flitspaal zien en daarop erkende de vrouw haar wagen. Zij bleef echter volhouden dat ze niet kan geloven dat ze zo hard reed. Volgens haar zat ook niemand anders achter het stuur. Politierechter Peter D’Hondt wil zeker zijn wie er achter het stuur zat en zal de foto opsturen naar de dienst criminalistiek laten sturen. “Ik wil kijken of zij kunnen kijken wie er achter het stuur zat en hoeveel personen er in de wagen zaten", aldus D’Hondt. De zaak werd opnieuw uitgesteld naar 6 maart volgend jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.