Politierechter nodigt minister Ben Weyts uit om zitting in politierechtbank van Dendermonde te komen volgen

Politierechter Peter D'hondt hoopt dat Ben Weyts zal ingaan op zijn uitnodiging.
Photo News Politierechter Peter D'hondt hoopt dat Ben Weyts zal ingaan op zijn uitnodiging.
Politierechter Peter D’hondt nodigde vandaag tot twee maal toe minister van mobiliteit Ben Weyts uit om eens een zitting te komen mee volgen. Hij deed dit naar aanleiding van twee bestuurders die terecht stonden voor drugsgebruik en al gebruikten alvorens ze hun rijbewijs hadden gehaald. 

Bij het halen van je rijbewijs moet je een formulier ondertekenen dat je geen verslaving hebt. Beide beklaagden hadden dit formulier gewoon ondertekend terwijl ze al drugs gebruikten nog voor ze hun rijbewijs hadden gehaald. De beklaagde gaven dit ook toe in de rechtbank. “Een simpele test door eens te plassen in een potje had kunnen aantonen dat ze hun rijbewijs niet konden verkrijgen”, aldus D’hondt. “Ik nodig Minister Ben Weyts eens uit naar hier om een zitting mee te volgen, zodat hij zelf eens kan ervaren wat er mis loopt en hoe het beter kan”, aldus Peter D'hondt. “Misschien ziet hij dan wat hij eens kan doen met het rijbewijs en welke aanpassingen er nodig zijn.” 

Of de minister van Mobiliteit zal ingaan op de uitnodiging van de politierechter is op dit moment niet duidelijk. Peter D’hondt hoopt alvast dat hij eens langs komt om te kijken hoe het er aan toe gaat tijdens een zitting. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • freddie alro

  Indien er voldoende camera's in de rechtszaal toegelaten worden (hetgeen bij d'hond ongetwijfeld zal lukken) komt de'n Ben zeer zeker.

 • guido vermeyen

  Eerst is er koffie met een koekje, om het ijs te breken....daarna een donderpreek van rechter d'hondt...bovendien nog een vermaning voor Weyts en diens chauffeur, dat ie zich als alleman aan de wet moet houden bij verplaatsingen...en die parlementaire nr. plaat geen vrijgeleide is om overal door te vliegen.

 • johan demuynck

  Wat een populistische prietpraat van die rechter. Doe uw werk, schrijf een brief aan de minister als u verzuchtingen heeft en zwijg voor de rest !

 • Hendrik Somers

  Jaarlijks rijexamen afleggen zou al heel veel helpen. En zoals in Nederland, verplicht emg cursus aan x duizend euro bij elke inbreuk. Gezien de boetes en straffen weinig helpen, wordt het tijd om te zoeken naar alternatieven zoals auto confisceren, en zonodig vernietigen.

 • Patrick Rasschaert

  De minister zal hem niet verplaatsen anders zal hij zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en dat wil hij niet. Op TV zeggen het zou moeten maar eens ervaring opdoen in de realiteit dat is voor hem te veel. Hij luistert liever naar verkeersspecialisten die er zelf niets van bakken.