Politie houdt grote razzia in café op Grote Markt

De politie was buiten en binnen massaal aanwezig.
Koen Baten De politie was buiten en binnen massaal aanwezig.
De politie van Dendermonde heeft donderdagavond op de Grote Markt in Dendermonde een razzia gehouden in café Sint-Joris. De inval gebeurde laat op de avond, met de hulp van de politiezones Wetteren/Laarne/Wichelen en Denderleeuw/Haaltert. 

Alle aanwezigen moesten onmiddellijk naar buiten en het café werd doorzocht door de politie. Iedere bezoeker werd ook meteen gefouilleerd op het bezit van drugs én werd ook getest op het gebruik ervan. Het café had al langer de reputatie dat er regelmatig drugs gebruikt zou worden, vandaar dat de politie er donderdagavond met man en macht binnen viel. 

De uitbater van café Sint-Joris verleende zijn volste medewerking aan het onderzoek. Onder meer in de toiletten werden sporen van druggebruik aangetroffen. “Er waren genoeg aanwijzingen voor ons om een controle te doen in het café”, zegt korpschef Patrick Feys. “We hebben gewerkt volgens het principe van onmiddellijke minnelijke schikkingen. Er zijn een aantal personen betrapt, maar verder kunnen we hier niet op in gaan.” 

Er zal nu een verslag worden opgemaakt, dat zal worden overgemaakt aan de burgemeester en de cafébaas. “De bedoeling is dat we drugs uit het nachtleven kunnen verbannen”, licht de korpschef toe. “We zullen hiervoor zeker ook samenzitten met de eigenaar en met hem bespreken hoe we dit op een constructieve manier kunnen aanpakken.” 

De politie van Dendermonde kreeg bijstand van twee andere zones.
Koen Baten De politie van Dendermonde kreeg bijstand van twee andere zones.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.