Politie gaat langs bij mensen die filmpjes en foto’s maakten van dodelijk ongeval Schoonaarde

Bij het ongeval werden verschillende beelden op sociale media geplaatst.
Koen Baten Bij het ongeval werden verschillende beelden op sociale media geplaatst.

De lokale politie van Dendermonde heeft ontdekt dat er bij het dodelijk ongeval op de Eegene in Schoonaarde foto’s en filmpjes op sociale media werden verspreid alvorens de familie op de hoogte was van wat er zich afspeelde. De feiten zelf zijn op zich niet strafbaar, maar het is wel onverstandig om te filmen en foto’s te maken van ongevallen alvorens de familie werd ingelicht. 

De politie van Dendermonde spoorde de makers van de filmpjes en foto’s op en bracht hen een bezoek om hen te wijzen op de gevaren. De beelden werden daarna verwijderd van sociale media. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Conny Van Der Snickt

  Inderdaad, mensen dit is ongehoord om een ander zijn leed te filmen of fotograferen. Stel je eens in de plaats. Zeker op de media zetten is heel heel dom en toont van geen respect voor de slachtoffers en familie. Stel je voor dat je leest via facebook dat je kind een zwaar accident heeft en je weet het nog niet, je bent in alle staten, en mogelijks heb je zelf een accident door zo vlug mogelijk naar de rampplaats te willen rijden. Bovendien kan de familie in shock gaan, daar nog niet aan gedacht

 • louis pippers

  Geef meer duidelijkheid over wat gebeurd is en werk wat sneller dan gebeurt dit niet

 • Gerd Peeters

  Dit hoort niet, foto's en filmpjes maken van een ander zijn leed, dit is een vorm van voyeurisme.

 • GUIDO BEECKMAN

  Langsgaan ? Een boete opsturen naar dat soort mensen. Respect, dit doe je niet !

 • Nicolas Van Hoecke

  En wat is het gevaar ervan dan?