Politie controleert op voedselveiligheid: Bij acht van de negen zaken worden overtredingen vastgesteld

Copyright : Geert De Rycke
De lokale recherchedienst van Dendermonde voerde afgelopen weekend controles uit in verschillende handels- en horecazaken op het grondgebied van Dendermonde. De controle vond plaats in samenwerking met de Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) en de dienst Werkgelegenheid en Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO). 

In totaal werden er negen restaurants, cafés, traiteurdiensten en andere zaken gecontroleerd. Bij acht zaken werden in totaal tien inbreuken vastgesteld. Het FAVV stelde vier processen-verbaal op in verband met gebrekkige hygiëne van de zaken en handelaars. Drie zaken kregen ook een waarschuwing. Er werd ook op verschillende plaatsen vlees in beslag genomen en voedingswaren vernietigd. De FOD WASO betrapte tijdens de controle ook verschillende personen op zwartwerk. Er werden drie processen-verbaal opgesteld. Bij een vorige controle werd er nog illegale tewerkstelling vastgesteld, maar dat was deze keer niet het geval. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.