Overweldigende steun voor Speelplaneet

VAKANTIEOPVANG APPELS KRIJGT NA BRAND MASSAAL VEEL SPEELGOED

Het was wat krap, maar de kinderen beleefden gisteren een fijne dag.
Foto Marc Goossens Het was wat krap, maar de kinderen beleefden gisteren een fijne dag.
De open speelpleindag viel gisteren letterlijk in het water, maar boven de Speelplaneet in Appels was niettemin sprake van brede opklaringen. Na de dramatische brand van vorige week kwam daar een overweldigende hulpcarrousel op gang. "We hebben momenteel alleen nog te weinig overdekte speelruimte, maar daar wordt deze week nog een oplossing voor gezocht", zei Dorien Burssens van de Speelplaneet.

Vorige week werd het materiaallokaal van de Speelplaneet, de vakantieopvang in Appels, vernield door een brand. De monitoren deden toen een oproep voor nieuw materiaal en een tweede open speelpleindag moest extra geld in het laatje te brengen. "Het weer is tegengevallen en daardoor hadden we wat minder volk, maar de aanwezigen beleefden een topdag. Onze kas werd rijkelijk aangevuld en we kregen ook nog heel wat goederen. We hadden hoegenaamd niet verwacht dat we zoveel hulp - moreel en materieel - zouden krijgen."


"Vorig jaar hadden we naar aanleiding van ons 15-jarig bestaan een open speelpleindag georganiseerd. Als gevolg van de brand kwamen we op het idee om een tweede open speelpleindag op het getouw te zetten met als doe extra inkomsten te genereren. En dat was ook zo", zei Dorien Burssens.


De Speelplaneet kreeg de voorbije dagen hulp uit alle hoeken. "We moeten het allemaal nog eens in detail bekijken en een inventaris opmaken, maar we hebben een pak speelgoed gekregen. Alleen onze binnenopvang is nog wat klein. Als het slecht weer is moeten we de kinderen wat dichter bij elkaar zetten. Maar we gaan deze week bekijken of we niet aan een container of een extra tent kunnen geraken voor opvang bij slecht weer."


"De containers waar het gebrand heeft, zijn volledig verloren maar ook de twee aanpalende containers zijn niet meer bruikbaar als gevolg van rookschade."

Oplossingen

"Met de verantwoordelijken van de school wordt naar oplossingen gezocht. Het zal wellicht niet de Speelplaneet zijn die hier meteen kan van profiteren, maar de school, hoewel het niet duidelijk is wat de school met die ruimte nu gaat doen. In elk geval hadden we niet verwacht dat we zoveel hulp zouden krijgen", besloot voorzitster Dorien Burssens van het dagelijks bestuur van de Speelplaneet.


De tweede open speelpleindag moest het gisteren hoofdzakelijk met binnenactiviteiten stellen want het bleef maar gieten. Toch beleefden de aanwezige kinderen een topnamiddag.