Oudstrijdersbond viert honderd jaar oorlogsmonument

RV
De oudstrijdersvereniging NSB afdeling Grembergen zet op vrijdag 28 juni de honderdste verjaardag van het Oorlogsmonument in de gemeente in de kijker. 

Daarvoor vertrekt er om 19 uur een optocht aan het Gildenhuis, aan de Hamsesteenweg, richting monument. De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia zorgt voor muzikale begeleiding. Aan het Oorlogsmonument zelf vindt vervolgens een plechtige herdenking plaats. Patrick De Landtsheer, voorzitter van NSB Grembergen, en burgemeester Piet Buyse verzorgen de toespraken. Er is ook een dodenappel van de militairen, opgeëisten en gedode burgers tijdens de Groote Oorlog voorzien, gevolgd door een bloemenhulde en opluisteren van nationale hymnes. 

41 soldaten en burgers uit Grembergen kwamen om tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na deze plechtigheid volgt er om 20 uur een concert in de Sint-Margaretakerk. De NSB werkt hiervoor samen met het Orgelcomité Dendermonde. Organiste Katrien Mannaert en de Koninklijke fanfare Sint-Pietersvrienden uit Uitbergen brengen, onder leiding van dirigent Stijn Roels, een gemeenschappelijk programma. Ook het concert staat in het teken van de honderdste verjaardag van de ondertekening van het Verdrag van Versailles. 

De toegang tot het concert bedraagt 10 euro. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.