Ouders die baby verloren zetten benefiet op

Johan, Céline, Kelly en Bo verloren alle vier hun baby. Voor de steun die ze toen kregen van vzw Boven De Wolken, willen ze nu iets terugdoen.
Copyright : Geert De Rycke Johan, Céline, Kelly en Bo verloren alle vier hun baby. Voor de steun die ze toen kregen van vzw Boven De Wolken, willen ze nu iets terugdoen.
Vier koppels die recent hun kindje verloren, zetten een benefiet op. De opbrengst gaat naar de vzw Boven De Wolken. De organisatie zorgt voor foto's op momenten in het leven dat het mis gaat. "Wij hebben daar veel steun aan gehad", zeggen de ouders. "Daarom willen wij nu op onze beurt de vzw steunen."

Een makkelijke tijd is het voor Johan Van Praet, Céline De Neef, Kelly Van Biesen en Bo Van Miegroet en hun partners niet geweest, maar toch hebben ze nog de kracht gevonden om een benefietactie op poten te zetten. Allemaal verloren ze hun baby vlak voor of na de geboorte. "Het zijn onze Little Guardian Angels en wij zijn sterrenouders", zegt Johan Van Praet. "Het noodlot bracht ons samen als lotgenoten, maar we willen daar nu graag een positief vervolg aan geven."

Johan en zijn vrouw Debby uit Hamme verloren hun kindje na 41 weken zwangerschap. "Er was nooit enig signaal geweest dat er iets mis zou zijn", vertellen ze. "Maar meteen na de geboorte in augustus 2017 bleek er iets mis met onze kleine Yelena. Ze moest meteen gereanimeerd worden. We hebben onze baby nog tien daagjes bij ons gehad, maar daarna is ze overleden."

De vzw Boven De Wolken zorgde voor een mooie foto van Yelena, als herinnering voor ouders Johan en Debbie.
RV De vzw Boven De Wolken zorgde voor een mooie foto van Yelena, als herinnering voor ouders Johan en Debbie.

Céline en partner Ben uit Gijzegem verwachtten een tweeling. Een jongetje en meisje kwamen eind 2016, na 27 weken zwangerschap, ter wereld. "Liza had het enorm moeilijk en na vier weken is ze gestorven", vertelt Céline. Kelly en partner Didier uit Aalst en Bo en Kevin uit Zele verloren hun kindjes Billie en Ayden voor de geboorte. 

Alle vier de koppels leerden in die moeilijke tijd in het ziekenhuis de vzw Boven de Wolken kennen. "De organisatie stuurt fotografen langs om die moeilijke momenten toch in mooie beelden te gieten, zodat je toch nog iets tastbaars hebt aan je baby", zegt Van Praet. "Het verlies van een kind tijdens of kort na de zwangerschap is zeer pijnlijk. Dankzij professionele foto’s hebben we als ouders wel een mooi aandenken aan ons kindje dat we maar kort hebben kunnen leren kennen. Het is echt hartverwarmend wat deze vrijwilligers doen."

Net daarom besloten de ouders de vzw te steunen. "De organisatie deed de voorbije twee jaar liefst 750 interventie over heel Vlaanderen. Er is dus duidelijk nood aan een initiatief als dit. Alleen moet de vzw leven van schenkingen om te kunnen blijven bestaan. Daar willen wij ons steentje toe bijdragen", zegt Céline.

Het resultaat is een groot ontbijt in Dendermonde om geld in het laatje te krijgen. Daarvoor namen de ouders contact op met de binnenspeeltuin Play-In aan de Oude Vest in Dendermonde. "De uitbaters waren direct mee met het verhaal en enthousiast om mee te werken", zegt Bo. "Hierdoor beschikken we nu over een ruime, mooi zaal om het ontbijtbuffet op te dienen. Tussendoor kunnen de kinderen zich amuseren in de speeltuin. Bovendien komt de Sint langs."

Het evenement kadert in de Warmste Week van Studio Brussel. Bij de organisatoren van het benefietontbijt komt heel veel kijken en de ouders hebben er de handen mee vol. "Maar dat vinden we niet erg", zegt Kelly. "Het is voor ons een goede afleiding van het leed en een soort van therapie. Het helpt ons om iets positiefs te doen. Het is ook een moment om onze Little Guardian Angels te laten schitteren met dit evenement. We hopen dat het een leuke dag wordt, vol blije gezichten voor alle sterretjes hierboven."

Het benefietontbijt vindt plaats op zondag 25 november van 8 tot 11 uur. Ontbijt met cava kost 25 euro, zonder cava 20 euro. Kinderen tussen 4 en 11 jaar betalen 10 euro en als ze tussen 1 en 3 jaar zijn 5 euro. Iedereen is welkom in Play-In, aan de Oude Vest 147 in Dendermonde. Info en inschrijvingen: littleguardianangels1@gmail.com.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sabine De Raedt

    Ikzelf ook kindje verloren op 38 weken.(8.5md)Doodgeboorte. Dit 21 jr geleden. Je bent aan je lot achtergelaten in een enorme stilte.Dit tot achteraf schieding . Kvind dit super initiatief om een doch magere steun als koppel te vinden. Want tis verdorie moeilijk om dit te verwerken , zeker omdat op gemeentelijk vlak je kind niet erkent werd. Prachtig idee.